CROISSAN

40 dkg sima liszt,
17 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tojás,
2 dkg élesztő,
pici só,tejföl.

Az élesztőt feloldjuk fél dcl tejben,hozzákeverjük a tojássárgáját.
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a cukrot a pici sót,majd az élesztős
tejjel laza tésztát gyúrunk.Ha szükséges pici tejjel lazitjuk.
A tésztát kinyújtjuk,rászórjuk a felapritott vajat,hajtogatjuk és hütőszekrényben pihentetjük.
A hajtogatást a pihentetést megismételjük.
Végül a tésztát vékonyra sodorjuk/fél cm/,felvágjuk és kifli alakura tekerjük.
Előmelegitett sütőben közepes lángon megsütjük.
Töltelék nélkül is finom,de tölthetjük,lekvárral,pudinggal.
Jó étvágyat.

Megjegyzések