Ugrás a fő tartalomra
- Hozzávalók kb.16 szelethez:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héjja
- 4 tojás
- 25 dkg+5dkg liszt
- 1/2 zacskó sütöpor
- 1 evőkanál rum
- 20 dkg mazsola 5 dkg cukrozott citromhéj
- porcukor,a forma kikenéséhez margarin.
- Elkészités:
- A vajat a cukorral,a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,és evőkanalanként hozzáadjuk a sütöporral elvegyitett 25 dkg lisztet.A maradék lisztben a mazsolát és a cukrozott citromhéjat megforgatjuk,majd a tésztához keverjük.
- A tésztát margarinnal kikent,sütőpapirral kibélelt 30 cm-es doboz formába simitjuk.Előmelegitett sütőben,az alsó sinre toljuk,és 175 fokon(gáztüzhelynél 2-es fokozaton) 1 1/2 órát sütjük. A kikapcsolt sütöben 10 percig pihentetjük,majd rácsra boritjuk,és teljesen kihütjük.A sütőpapir lehúzása után a süteményre porcukrot szitálunk.Délutáni tea vagy kávé mellé kináljuk.
- Elkészitési idő kb.2 óra.
- Jó étvágyat!!!!!!!!!!!!!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése