Angol uzsonnakenyér.

  1. Hozzávalók kb.16 szelethez:
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héjja
  • 4 tojás
  • 25 dkg+5dkg liszt
  • 1/2 zacskó sütöpor
  • 1 evőkanál rum
  • 20 dkg mazsola 5 dkg cukrozott citromhéj
  • porcukor,a forma kikenéséhez margarin.
  • Elkészités:
  1. A vajat a cukorral,a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,és evőkanalanként hozzáadjuk a sütöporral elvegyitett 25 dkg lisztet.A maradék lisztben a mazsolát és a cukrozott citromhéjat megforgatjuk,majd a tésztához keverjük.
  2. A tésztát margarinnal kikent,sütőpapirral kibélelt 30 cm-es doboz formába simitjuk.Előmelegitett sütőben,az alsó sinre toljuk,és 175 fokon(gáztüzhelynél 2-es fokozaton) 1 1/2 órát sütjük. A kikapcsolt sütöben 10 percig pihentetjük,majd rácsra boritjuk,és teljesen kihütjük.A sütőpapir lehúzása után a süteményre porcukrot szitálunk.Délutáni tea vagy kávé mellé kináljuk.
  3. Elkészitési idő kb.2 óra.
  4. Jó étvágyat!!!!!!!!!!!!!!!!

Megjegyzések