SZTRAPACSKA.

80 dkg burgonya,
30 dkg liszt,
1 tojás,
8 dkg zsir,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg juhtúró,2 dcl tejföl,só.

A megtisztitott nyers burgonyát lereszeljük,hozáadjuk a lisztet,a tojást és a zsirt.Megsózzuk és tésztává keverjük.
Bő gyengén sózott vizet forralunk és a burgonyás tésztát bele szaggatjuk.
Amikor megfőtt,leszürjük,lecsepegtetjük.
Közben,a szalonnát apró kockára vágjuk kisütjük,majd leszürjük.
A kifőzött sztrapacskát a szalonnazsirral összekeverjük,és egy tűzálló tálba tesszük.
A tetejére rámorzsoljuk a juhtúrot,a tejföllel meglocsoljuk és meghintjük a kisütött szalonna pörcével.
Középmeleg sütőbe tesszük és jól átforrósitva tálaljuk.
Jó étvágyat!!!!!!!!!!!!

Megjegyzések