Kefires gyümölcslepény

Hozzávalók:

  • 2 pohár kefir
  • 3 pohár liszt
  • 3 db tojás
  • 1 pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • 1 üveg befőtt
  • sütőpor
  • dióbél
Két pohár kefirt egy keverőtálba öntünk,és három egész tojással meg egy csomag sütőporral kikeverjük.Ezután belekeverünk,egy kefires pohárnyi cukrot,egy pohárnyi olajat,és három pohárnyi lisztet,és a tésztát egy alaposan kivajazott tepsibe öntjük.A tetejét meghintjük a kis kockára vágott gyümölccsel és a dió darabokkal.Forró sütőben 5 percig erős lángon,ezután takaréklángon tű próbáig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihülni,és kockára végva rakjuk tálra.
Én olaj helyett vajat használok,tea vajat,vagy margarint.kb.10-15 dkg.attól függ,hogy vaj,vagy margarin,mert a margarinban több a viz,és nem zsiros.de általában tea vajat.

Megjegyzések