Füszerek a konyhában.

Grillsültek pácolása.

A grillezés külön tudomány,mindenekelőtt a húsok előkészitése igényel nagy figyelmet.hhoz ugyanis,hogy az igy elkészitett húsok megfelelően porhanyóssá,izletessé váljanak,a szeleteket pácolni kell.Az alábbiakban néhány módszert irok le.

  1. A hússzeleteket két dcl.tej,egy gerezd fokhagyma,só kevés paprikával készitett páclébe helyezzük,illetőleg tálban áztatjuk és egy napon át a hütőszekrényben tároljuk.
  2. Két dcl.étolajba belenyomunk egy kanál ecetet,kevés majoránnát,borsónyi fokhagymakkrémet,egy elmorzsolt tyúkhúsleves-kockát,kiskanálnyi sót és fél dcl paradicsomlevet.A keveréket befőttesüvegben összerázzuk és a húst(csirkét) ezzel bekenve hütőszekrémyben tároljuk sütésig.
  3. Izlés szerint összekeverünk mustárt,sót,borsót,őrölt szerecsendiót,borsónyi fokhagymakrémet és a keverékkel bekenjük a hússzeleteket,melyek közé szeletelt hagymát rakunk és igy egy napra a hűtöszekrénybe tesszük.Sütés után a húsféleségeket izlés szerint füszerezhetjük barbecue grill füszerkeverékkel.


Megjegyzések