Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. március 31., szerda

Dobozban tárolható édeségek.

Az oxfordi gyümölcskenyér igazi különlegesség.

12 dkg cukrot
17 dkg puha vajjal
1 kiskanál sütőporral habosra keverünk,
majd 1 kiskanál mézet csorgatunk bele és 1 citrom reszelt héjját is beleszórunk,15 dkg liszttel simára keverjük.
8 dkg lisztet 10 dkg durvára vágott fözőcsokoládével,10 dkg durvára vágott dióval,és 10 dkg mazsolával összekeverünk és a tésztához adjuk.Az egészet sütőpapirral bélelt püspökkenyér-formába töltjük.Ha gazdagabban akarjuk elkésziteni,a tetejét még dióval,illetve meghámozott mandulaszemekkel is kirakhatjuk.Egy alufólialapot megvajazunk és a vajas felével a tésztára boritjuk.
Öt percig erős,majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük.Vigyázzunk,mert a tészta a méz miatt könnyen megbarnulhat.
Deszkára boritva kihütjük,és a tetejét hig barackizzel megkenjük.
A süteményt csak másnap szeleteljük fel.
A tésztába cukrozott narancshéjjat,kandirozott gyümölcsöt,esetleg száritott fügét is keverhetünk,de az összes száritott gyümölcs nem lehet több 30 dkg-nál.

következő sütemény angol tea szelet lesz.

Ezek az édességek megsütve,fémdobozba zárva sokáig frissek maradnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése