Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. március 28., vasárnap

Diós gesztenyetorta

Ez a recept nem az én füzetemből van,egy kedves idősebb szinésznő kolleganőmtől kaptam ideiglenesen egy Ráma ünnepi finomságok receptes könyvet.De annyira finom,hogy ezt el kell késziteni.

Mennyiség:16 szelet Elkészitési idő:1 óra+hütés Eneergiatartalom:29kcal/szelet
Nehézségi fok:könnyű.

Hozzávalók a tésztához:3 tojás 10 dkg kristálycukor,10 dkg darált dió,2 evőkanál zsemlemorzsa,a forma kikenéséhez:2 dkg Rama sütőmargarin.1-2 evőkanál finomliszt,a lekenéshez:2 evőkanál sárgabaracklekvár,a gesztenyekrémhez:25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,20 dkg Rama sütőmagarin,3 evőkanál porcukor,2 evőkanál rum,a tetejére:5-5 dkg fehér-és étcsokoládé.

1.A tojásokat szétválasztjuk.Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük,ez elektromos habverővel,maximális fokozaton 3-4 perc.A diót a morzsával összeforgatjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A cukros tojássárgájára ráteszünk egyharmadnyi morzsás diót,erre pedig egyharmadnyi habot.Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.A maradék diót és a habot ugyanigy,további két részletben adjuk hozzá.

2.Egy 24 cm átmérőjü kerek tortaformát margarinnal kikenünk,liszttel behintjük.A diós masszát beleöntjük,és elsimitjuk.Előmelegitett sütőben,közepes lánggal(180°C,légkeveréses sütőben 165°C)kb 15 perc alatt megsütjük,majd hülni hagyjuk.

3.A lekvárt kiskanállal kikeverjük,a tésztára öntjük,egyenletesen, vékonyan elsimitjuk rajta.Kb.fél órára betesszük a hütőszekrénybe,hogy egy kicsit megdermedjen a lekvár.A szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát áttörjük,majd a puha(szobahőmérsékletű)margarinnal,a porcukorral és a rummal habosra keverjük.Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra.Hütőszekrényben dermesztjük rövid időn (kb.30 percen)át,végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk.Letakarva hütőszekrénybe tesszük.

4.Tálalás előtt a torta szélét forró vizbe mártott késsel a tortakarika belső pereme mentén körbevágjuk,igy könnyebben leemelhetjük róla a tortakarikát.A tortát forró vizbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

Jó tanács:Még ünnepibb,ha a torta tetejét tejszinhabbal és gesztenyével is diszitjük.
Jó étvágyat.

Kép is van a recepthez,de azt nem teszem be,mivel nem én készitettem.
Ez lesz az egyetlen recept amit nem a saját füzetemből irok.De ezt magamnak is mentem.Ezt a füzetet Bódis Irénke szinésznőtől kaptam kölcsön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése