Barackfelfújt

5 db kemény de érett saárgabarck,
6 tojás,
6 csapott evőkanál porcukor,
1 csomag vaniliás cukor,
4 evőkanál rétesliszt,
1 evőkanál barackpálinka,
5 evőkanál baracklekvár,
a tál kikenéséhez vaj,cukor.
  1. A barackot magházukkal lefelé forditjuk,igy nem barnulnak meg.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük,majd először a lisztet,utána a pálinkát is beledolgozzuk
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verem,majd kanalanként a cukros krémbe forgatjuk.
  4. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kivajazunk,cukorral megszórjuk,és a tojásos masszával egyenletesen megtöltjük.A fél barackokat ráfektetjük,üregükbe baracklekvárt töltünk,végül forró sütőben nagy lánggal 200° c-on,légkeveréses sütőben 180°C-on kb 30 percig sütjük.Azonnal tálaljuk,nehogy összessen. Sok sikert!!

Megjegyzések