Sárgadinnye fagylaltom!





Napokkal ezelőtt elhatároztam,hogy sárgadinnye fagylaltot készítek,ha törik ha szakad,vettem egy sárgadinnyét kedvenc zöldségesemtől,de két napig vajúdtam,együnk sárgadinnye fagylaltot,vagy ne!!ugyanis nem volt kézzelfogható receptem,azért körülnéztem a neten,hogy mi a felhozatal, nem volt nagy választék, végül a Hoxa portálján találtam,és az jó lett ki indulási alapnak, így már nem húzhattam az időt,mert a dinnye már sírdogált,hogy mi lesz vele mivel árválkodott a kamrában,és ott bizony nincs világos.Miután nagyon kevés bejegyzést találtam,abból arra következtetésre jutottam,hogy a nem túl népszerű fagylaltok közé tartozik,vagy csak én találtam keveset??jégkása változatban volt néhány de az nem érdekelt.

Jól van kimondtam a végső szót,na gyere!!!
Kettévágtam a dinnyét kikanalaztam a magházát,majd felaprítottam,hozzá öntöttem 2 dcl tejszínt,majdnem egy tubus cukrozott tejet,néhány kanál porcukrot,2 szem lebőrözött kerek szilvát,fél citrom levét,1 csomag valódi vaníliás cukrot,némi rumot,sajnos a csipet sót kifelejtettem,majd össze pépesítettem, mivel a sárgadinnye elég vizes gyümölcs,így gondoltam ezt a masszát kicsit megfőzöm,beleöntöttem egy magasabb falú edénybe,és elkezdtem főzni,gondoltam lesz ami lesz,folytonos kevergetés mellett,forrásig főztem,levettem a tűzről,teljesen kihűtöttem,majd betettem a fagyasztóba egy fél órára,és utána öntöttem bele a fagylaltgépembe,20 perc alatt elkészült,hozzá teszem nem sokat készítettem,mivel ismeretlen volt a téma.kb. 3 dl használtam fel.majd kiszedtem egy műanyag fedeles dobozba,és onnan kanalaztam mintát!!!Intenzív sárgabarack íze van,de a csipet só hiányzik belőle!A következő adagból nem marad ki!!!!









Megjegyzések

  1. Megéri a fáradságot, érdemes kísérletezni vele, mert a sárgadinnye fagyi nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik ez a sárgadinnye fagylalt. Milyen ötletes vagy! Én szivesen veszem, hogy jó dolgok jutnak eszedbe. Legalább édes a sárgadinnye??? Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy ez már a nyári sárgadinnye, vagy hozatal??? Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Kedves wanna!
    Igen kísérletezem,és remélem egyre jobb lesz!!!

    VálaszTörlés
  4. Tücsikém!!!

    Kísérleti stádiumban vagyok a fagylaltokkal,próba szerencse,a gyakorlat teszi a mestert,édes volt egyébként.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése