Első Pavlova tortám! És a húsvéti édes kis bejglik!!! És a második Pavlovám! Gyakori desszert lesz nálunk!!
![]() |
Második pavlovám! |
![]() |
Második pavlovám szeletben. |
![]() |
Második Pavlovám,alapja.,a tejszínnel! |
![]() |
Ez az első Pavlova tortám!!! |
![]() |
Húsvéti bejglim.Hagyomány a bejgli nálunk ünnepkor! |
Húsvéti bejglim. |
Az első PAVLOVA alap. |
Az első szelet,kicsit túl sütöttem,de semmit nem vont le a finomságából! |
A bejglimről nem írok receptet,mert megtalálható már a blogomba,majd belinkelem,hogy hol található.
A Pavlova tortát,az elsőt,négy tojásfehérjéből sütöttem, a másodikat már ötből.
5 fehérje,
csipet só,
20 dkg kr.cukor,
1 teáskanál vaníliás cukor igazi,
1 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál étkezési keményítő az utolsó kanál cukorral összekeverve.
kb.félóráig verni a habot,selyem lesz és masszív,majd sütőpappírra halmozom amit előzőleg megrajzoltam,24 cm-es tortaformáról,kb.2 órát szárítom,130 fokon,majd a sütőben hűtöm ki,nyitott ajtónál.
majd amikor teljesen kihűlt,3 dcl tejszínt felverek habnak,és a kihűlt hab tetejére teszem,és megrakom tetszés szerinti gyümölccsel,és annyival amennyivel akarod,meg amennyi van otthon.Egy biztos gyorsan fogy!!!
hello Mellissina, szép lett a Pavlovád!
VálaszTörlésÉn imádom, egyszerű, az alap elronthatatlan, a gyümölcsök teszik azzá, ami :)
Tapasztalataim: a meringue/hab formázása a sütőpapíron a sütés előtt a legfontosabb, mert ettől függ végül is a Pavlova formája. A szélek felé húzom ki a habot, ott mindig magasabb kell, hogy legyen, mert ha kiszárad, keletkezik egy kis mélyedés, ahová a habot töltöm.
wanna!
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Megfogadom amit ajánlottál!!És persze legközelebb jobban ellátom gyümölccsel!
Nagy kedvenc lett!
Nagyon klassz és nagyon finom, ott lenne a helyem mindegyik sütinél!!!!:):)
VálaszTörléstücsi!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Majd megoldjuk!!:):)
Gyönyörű lett a Pavlovád oda vagyok ezért a tortáért én is, már tervezem, hogy sütök újra!! A bejglit pedig annak ellenére, hogy alig múlt el karácsony ;D, már újra nagy boldogsággal falatoznám!! Fantasztikus mindegyik! :)
VálaszTörlésBarbi!
TörlésKöszönöm!!Most már én is oda vagyok,és már gyűjtöm ismét a tojásfehérjéket.Bejglit pedig bármikor,nálunk nincs ünnep nélküle!
De azért vigyázni kell mert jött rám "néhány deka"??? fölösleg.
Használnom kellene a szobakerékpárom,de sajnos mindig ráakasztok valamit!!!
Pár deka? Nagyon tetszik ez a fogalmazás én is ezt fogom használni! :DD
TörlésIsmerős a szobakerékpár ruhafogasként történő használata! :)))
Én a futópadra szeretnék már végre újra rászokni!!!! :)
Barbi, a derekam furcsa alakzatot vett fel,nem is értem!
TörlésSzuper:) A Pavlova tényleg addiktív, amíg nem sütöttem én sem tudtam, hogy ez mennyire egyszerű és finom:)
VálaszTörléstrollanyu!
TörlésKöszönöm!! Tartottam tőle nagyon,de amíg nem próbálja az ember addig mit sem tud erről.Vigyázni kell nagyon,a derékbőségem nem a régi.
Nagyon tetszik a pavlovád, én még nem mertem nekiállni sosem...
VálaszTörlésLilla!
TörlésKöszönöm! Nyugodtan állj neki,rettegtem én is de amikor nekiállsz meglátod annyira egyszerű,hogy majd meglepődsz!!! Hamarosan ismét készítek!!! Isteni!!!
Gyönyörűek a pavlováid :D Lassan én is elkészítem az elsőt :D
VálaszTörlésPanna!
TörlésKöszönöm!
Nem bánod meg az biztos!!!!Egyszerű és fenséges!!!
Csodás mindegyik sütid. Még én sem merten nekiállni a pavlovának, de most nagyon lelkes lettem:))
VálaszTörlésRoza!
VálaszTörlésKöszönöm!
Meglátod,nagyon egyszerű,tartottam tőle én is,de megéri mert isteni!!!:):)
Mondtam én neked mindig, őstehetség vagy, de te csak tiltakozz nyugodtan ellene és közben süsd a csodás sütijeid :D
VálaszTörlésVicuska!
TörlésNagyon kedves vagy! Köszönöm! De csak gyakorlatozok!:):))