Ma végre elkészítettem a kávékrémes ostyalapokat,amire régóta készülök,illetve nem ma hanem tegnap,mivel egy 24 órát állt a hűtőben,ma vágtam fel.A kávékrémhez hűen barna betűkkel jegyzetelek.Valamikor 25 évvel ezelőtt készítettem először ostya lapokból sütit,de az pudingos volt,és persze olyan mint a gumi.Nem lehetett megenni,persze mert melegen kentem rá a pudingot.
Ez főzött krémből készült,egy receptes oldalról szedtem le az összetevőket,ha jól emlékszem A receptvilágról.
Hozzávalók:
Egy csomag ostya,na még jó hogy mondom,mert még a végén nem gondolná senki,hogy az is kell hozzá:):):)!!!
2 dl erős feketekávé,
3 dkg rétesliszt,
15 dkg porcukor
15 dkg vaj.
Máz:
13 dkg porcukor,
2 evőkanál feketekávé.
A krémhez a kihűlt kávéval elkeverjük a lisztet,majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük,belekeverjük a kihűlt kávés krémet,majd az ostyalapokat vékonyan megkenjük vele. A mázhoz a porcukrot a forró feketekávéval sűrű mázzá keverjük,majd a legfelső lapot bevonjuk vele,és 24 órára hűtőbe tesszük,de ne azonnal.
EZ NEM ROPOGÓS FAJTA!!!!! De nem is nyúlik annyira mint a meleg pudingos. Viszont finom a kávékrémmel. Szerintem a krém még torta krémnek is kiváló lehet!!
Már sajnos alig van belőle,mivel eteti magát,főleg velem!!!!
Egyébként ma rántott csirkecombot ebédeltünk!!
Ez főzött krémből készült,egy receptes oldalról szedtem le az összetevőket,ha jól emlékszem A receptvilágról.
Hozzávalók:
Egy csomag ostya,na még jó hogy mondom,mert még a végén nem gondolná senki,hogy az is kell hozzá:):):)!!!
2 dl erős feketekávé,
3 dkg rétesliszt,
15 dkg porcukor
15 dkg vaj.
Máz:
13 dkg porcukor,
2 evőkanál feketekávé.
A krémhez a kihűlt kávéval elkeverjük a lisztet,majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük,belekeverjük a kihűlt kávés krémet,majd az ostyalapokat vékonyan megkenjük vele. A mázhoz a porcukrot a forró feketekávéval sűrű mázzá keverjük,majd a legfelső lapot bevonjuk vele,és 24 órára hűtőbe tesszük,de ne azonnal.
EZ NEM ROPOGÓS FAJTA!!!!! De nem is nyúlik annyira mint a meleg pudingos. Viszont finom a kávékrémmel. Szerintem a krém még torta krémnek is kiváló lehet!!
Már sajnos alig van belőle,mivel eteti magát,főleg velem!!!!
Egyébként ma rántott csirkecombot ebédeltünk!!
Imádom a kávés recepteket, és ez nagyon tetszik!
VálaszTörlésEddig még nem ettem kávékrémet, csak kávés fagyit, az finom volt:) Igazán csodás lett az ostyád, kedvem lenne megkóstolni. További szép vasárnapot:)
VálaszTörlésNagyon mutatós édesség!!
VálaszTörlésMostanában én is rákattantam a kávés ízre. Van, hogy csak nyomok ki kevés habot egy pohárba és kávét öntök rá, ha rámjön a vágy :).
Lilla!
VálaszTörlésKöszönöm!
trollanyu!
Köszönöm!De még egyszer elkészítem,és pedig egy másik fajta ostyából.A kávés fagyit én is szeretem.
Mária!
Köszönöm!Nagyszerű ötlet,és semmi macera!!
Mellissina, nagyon guszta az ostyás sütid:) Már én is nagyon régen nem készítettem töltött ostyát... De most, hogy eszembe juttattad...:))
VálaszTörlésEz istenien néz ki, és imádom ami ostyás. Gratula!!! Puszi.
VálaszTörlésRoza!
VálaszTörlésKöszönöm,finom lett,jó ez a kávés krém,már nincs egy darab sem.Még van egy csomag ostyám,amit be kell tölteni,azt egy másik fajta krémmel fogom betölteni,de ha legközelebb készítek ostyás sütit,akkor a nem ezt a fajta ostyát használom majd,hanem a nagyobb rácsokkal lévőt,mert szerintem az egy fokkal jobb ostya lehet,talán ropogósabb marad egy kicsit.
De kíváncsi vagyok Te mit mondasz!
Tücsi!
VálaszTörlésKöszi,finom lett,már nincs belőle semmi,eteti magát.Készítem a következő adagot,egy más fajta krémmel.
Imadom akarmifele kaves sutemenyt es plane kaves kremmel. Ez nagyon guszta, es finom, szivesen en is elkeszitenem!
VálaszTörlésElizabeth!
VálaszTörlésKöszönöm!Finom ez a kávékrém,tortához is alkalmazni fogom.Igaz az ostya nem marad ropogós,de az íze finom.Még van egy csomag hasonló ostyám,és azt is "kénytelen" leszek megtölteni valamivel,de ha legközelebb ostyázom,akkor nem ezt a fajta ostyát használom,hanem van egy másik fajta jobb minőségű ostya,szerintem azt jobb tölteni.