Könnyű túrós pogácsa!

Nagyon szeretjük a pogácsákat!azok között is a legjobban a burgonyást,de mostanában,többször sütöttünk,igy most a választás a túrós pogácsára esett.Azért jó,mert egész nap lehet enni,és persze frissen legjobb,és gyorsan el kell tüntetni a bendőnkben.
A recept amit találtam az egyik receptes füzetemben,2001 van ráirva a füzetre,de nem tudom pontosan,honnan irtam ki és mikor.Az eredeti hozzávalók feléből sütöttem,mert szerintem az nagyon sok lett volna,ott érdemes annyit sütni,ahol nagyobb a család.de igy sem lett kevés.
Hozzávalók:
2 evőkanál tejföl,25 dkg liszt, 25 dkg túró,1 tojás,12,5 dkg margarin,lehet kicsit több,fél csomag sütőpor,fél evőknál só,izlés kérdése,legközelebb egy kicsit többet szórok bele.1 tojás a tetejére.
A túrót összegyúrjuk a sütőporos liszttel, a tojással,a margarinnal,meg a sóval,és annyi tejfölt teszünk hozzá,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Kb.4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk,és sűtőpapirral bélelt tepsire rakjuk.még a szaggatás előtt a tetejét,késsel,vagy a pogácsa szaggatóval,bevagdossuk,és a fölvert tojással megkenjük.Forró sütőbe téve 200 fokon kb.15 perc alatt aranysárgára sütjük.sütő kérdése.
Jó étvágyat!!
Posted by Picasa

Megjegyzések