burgonyás pogácsa!eltünt a kép.

Néhány nappal ezelőtt sütöttem,anyu kérte.
Mivel gyorsan elkészül,azonnal neki is álltam.
Burgonyát megfőzöm,mennyiség tetszés szerint,sót nem felejteni,majd amikor kész,leszűrés után,pár perc múlva összeturmixolom,még forrón belerakom a margarint,majd amikor kihűlt,belekeverem a sütőporos lisztet,mindig óvatosan,mert ha túl sok a liszt,akkor nem lesz olyan könnyű.összegyúrom,és ha kevés időm van azonnal,/mert lehet hajtogatni is,ha több időnk van,kb,négyszer,/kiszaggatom,majd forró sütőben sütőm,később kicsit takarékra rakom.teljesen hideg legyen a burgonya,mielőtt a lisztet belekeverjük.Azt mondják a burgonya pogács is egyensúly tészta,annyi burgonya,amennyi liszt,és vaj.már nem mérem,és tojás nem kell bele.szerintem!ha jól emlékszem,már van itt egy pogácsám,de nem biztos.

Megjegyzések