Pórés csirkemell

Lebőrözünk,kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet,és az igy kapott nyolc hús darabot rostjaira merőlegesen egy kissé bevagdossuk.Besózzuk,vagy grillfüszerrel bedörzsöljük,illetve illetve megkenhetjük szójamártással helyette,mert az is izesit.Egy fél napra a hűtőszekrénybe rakjuk,majd a hússzeleteket öt deka vajon szép pirosra sütjük.Közben egy kiló póréhagymát megtisztitunk,zöldjével együtt 7-8 centis darabokra vágunk,és sós vizben 10 percig főzzük,majd leszürjük.Egy tűzálló tálat két deka vajjal kikenünk,az aljára teritjük a pórédarabokat,és ráfektetjük a kisütött húst.A sütés után a serpenyőben maradt vajat két deci tejföllel meg egy tojássárgájával simára keverjük,és a pórés csirkére öntjük.A tetejére öt deka sajtot reszelünk,és a forró sütőben megsütjük.A mártást a póré igy magába szivja,és különlegesen zamatossá válik tőle!
Jó étvágyat!!!

Megjegyzések