Jó pár héttel ezelőtt vettem egy csomag óriás kagyló tésztát,de csak most jött el az ideje,hogy végre elkészitsem,régi gondolat volt a töltött tészta,
vettem 30 dkg dagadót darálva,egy fej vöröshagymát,1 fej fokhagymát,1 zellert,1 sárgarépát,1 csomag petruskát,néhány szál zeller levelet,némi ételizesitőt,1 kiskanál édes annát,némi bazsalikomot,egy csipet cukrot,sót borsót,oliva olajat,felvágtam mindent,majd a hagymák,és zöldek piritása után,felengedtem,és a többi hozzávalót beletettem,majd föztem másfél órát,közben kifőztem a nagy kagyló tésztát,de persze csak félig,hogy ne essen szét,majd hideg vizzel leöblitettem,hogy megmaradjon a formája,utána elkészitettem a besamelt,füszereztem,sóztam,borsóztam,reszelt sajtot nem tettem bele,de legközelebb teszek.
megfőtt a töltelék,és egyenként ,megtöltöttem a tésztákat,egy jénait meglocsoltam olivával,és sorban beletettem,majd leöntöttem a mártással.kb.30-35 percig sütöttem,kb.180-200 fok között,gázsütőben.Szegény nem szép,de finom!!!!!!!!Jó étvágyat!!!
vettem 30 dkg dagadót darálva,egy fej vöröshagymát,1 fej fokhagymát,1 zellert,1 sárgarépát,1 csomag petruskát,néhány szál zeller levelet,némi ételizesitőt,1 kiskanál édes annát,némi bazsalikomot,egy csipet cukrot,sót borsót,oliva olajat,felvágtam mindent,majd a hagymák,és zöldek piritása után,felengedtem,és a többi hozzávalót beletettem,majd föztem másfél órát,közben kifőztem a nagy kagyló tésztát,de persze csak félig,hogy ne essen szét,majd hideg vizzel leöblitettem,hogy megmaradjon a formája,utána elkészitettem a besamelt,füszereztem,sóztam,borsóztam,reszelt sajtot nem tettem bele,de legközelebb teszek.
megfőtt a töltelék,és egyenként ,megtöltöttem a tésztákat,egy jénait meglocsoltam olivával,és sorban beletettem,majd leöntöttem a mártással.kb.30-35 percig sütöttem,kb.180-200 fok között,gázsütőben.Szegény nem szép,de finom!!!!!!!!Jó étvágyat!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése