Rakott zöldbab

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

1 kg Juliskabab,
2 dcl tejföl,
1 dcl tejszin,
2 tojássárgája,
10 dkg Trappista sajt,
2 dcl vaj,
fél csomó petrezselyemzöld(továbbiakban petruska)
szerecsendió reszelék,
1 késhegynyi örölt bors,só

Elkészités:

A babot megtisztitjuk,megmossuk és egészben,gyengén sós vizben megfőzzük.
leszűrjük,lecsepegtetjük és kivajazott tűzálló tálra felhalmozzuk.
A tejfölt,tejszint,tojássárgáját s a reszelt sajtot összekeverjük.
Szerecsendió-reszelékkel,petruskával,sóval,örölt borssal
füszerezzük és leöntjük vele a zöldbabot.
Sütőbe téve átforrósitjuk.

Jó étvágyat!!!!!

Megjegyzések