Ma a Fanny konyhája magazinból főztem az ebédet!!



Ma zellerkrémlevest főztem,és sárgarépás rakott karfiolt,a Fanny konyhája Magazinból.
A leves hozzávalói:

1 nagy zellergumó,nekem 2 db új zellerem volt,szép fehér legyen.
2 szál zellerzöld
2 evőkanál olaj
1 evőkanál ételizesitő
2 dcl főzőtejszin
1 citrom leve
szerecsendió
só,örölt fehér bors

Elkészités:

A zellert megmossuk,meghámozzuk,legyaluljuk.A zellerzöldet megmossuk,néhány levelet félreteszünk,a többit csokorba kötjük.Mélyebb edényben felforrósitjuk az olajat,és a zellert megpároljuk benne.Rászórjuk a lisztet,egy kicsit megpiritjuk,és felöntjük 8 dcl vizzel.Beletesszük a zellerzöldet,megszórjuk az ételizesitővel,izlés szerint őrölt fehér borssal,szerecsendióval,megsózzuk,és kis lángon negyedórán át főzzük.
Amikor a zeller megpuhult,a zöldet kidobjuk,és a levest felöntjük a tejszinnel,összeforraljuk,botmixerrel krémesre turmixoljuk.Tálaláskor megszórjuk a félretett,apróra vágott zellerzölddel,és hozzáadjuk a citromlevet.
Mi piritott zsemlekockával ettük,amit a legnagyobb jóindulattal sem lehet kockának nevezni.




















Megjegyzések