Holnaptól számolunk!!!! Három lila egy rózsaszin!!! És a többi gyertyaszín jelentése!!!!

Gyertyák és Színek!

Advent idején mindenki vásárol különböző színű gyertyákat, és nem tudjuk melyik mire jó? Melyik segít? Melyiket gyújtsuk be fáradtság idején? Hát akkor olvasd végig és megtudod.

Fehér: a tisztaság, ártatlanság, és az igazság jelképe. Eltávolítja a negatív gondolatokat, és támogatja a pozitív látásmódot. Akkor has...ználjuk, ha új dolgokba kezdünk, és ehhez van szükségünk friss erőre. Minden színű gyertyával lehet kombinálni.

Sárga: a kreativitás és az életöröm színe. Alkotókészségünk fokozására, és örömeink megsokszorozására alkalmas. Napfonat csakránk színe is sárga és jó a gyomorpanasszal küszködőknek.

Narancs: a közeli kapcsolatokra vonatkozik. Családi vagy kollegiális viszályok, baráti viták feloldására kitűnő eszköz lehet.

Vörös: a szenvedély, az energia, és a lelkesedés megtestesítője. Szexuális problémák, vagy egészségügyi nehézségek esetén segíthet rajtunk. Gyökér csakránk is vörös színnel rendelkezik, és ajánlani merem a cédrusfa illata és a szegfűszeg illóolajat, amelyet párologtatóba lehet csepegtetni.

Rózsaszín: a szerelem és a nemes szándékok jele. Gyengédséget, hűséget ábrázol, de mindemellett a tartós pénzügyi sikerre is utal. Hosszú távú befektetések idején kiváló segítség. Kisbabák színe is ezért ha valahol kislány születik csak rózsaszínű ruhácskát vigyünk ajándékba.

Zöld: a gyógyulás és a kiegyensúlyozottság színe. Utal a reményre, a bizalomra, de a bőségre és a szerencsére is. Az érzelmi labilitás, a türelmetlenség és a kapkodás ellensúlyozására törekszik. Ha valaki szívbeteg akkor kimondottan jó ez a szín.

Kék: az utazás, illetve a gyors bevételek, a bölcsesség, a lojalitás és a szellemi béke szimbóluma. Egyben a védelem színe is, így bátran alkalmazhatjuk, ha életünkben bármilyen kellemetlenséget tapasztalunk. De a türkiz is jó védőszínnek.

Bíbor: a spiritualitás színe, így elsősorban akkor segít, ha kívánságunk lelki, filozófiai vagy pszichikai fejlődésünkre vonatkozik. Az ibolya szintén a szellemi feltöltődést jelzi, s mint a pihenés színe jó hatással lehet a fáradt, stressztől elkínzott emberekre.

Barna: szilárdan a földben gyökerezik, így főleg ingatlanra, birtoklásra, tulajdonságra vonatkozó óhajok valóra váltásában segíthet. Ezzel egyidejűleg a bánatot is jelöli, így alkalmas arra, hogy vele kijavítsuk, egy korábban elkövetett hibát.

Arany: ez az a szín, amely soha se megy ki a divatból. Akkor válasszunk, ha nagyszabású terveink vannak, új célok, kihívások felé fordulunk

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.[1] Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila, mert a katolikus hagyományok szerint az advent színe a lila, a bűnbánat és a megtérés jelképe, a koszorú négy gyertyája közül – a meggyújtás sorrendjében – az első, a második és a negyedik lila, míg a harmadik, a közelgő ünnepet szimbolizálva: rózsaszín. A negyedik színe a bűnbánat színe, a lila - az adventi felkészülés során ugyanis ugyanúgy önmegtartóztatással, bűnbánattal készülnek a keresztények a közelgő karácsonyra, mint húsvét előtt. A rózsaszín gyertya pedig a küszöbön álló ünnep fölött érzett örömöt jelenti, az öröm színe a fehér, de ha ez lilával keveredik, akkor rózsaszín lesz belőle. Az elvilágiasodott szokások szerint azonban, ma már sokfelé különböző színű gyertyákkal díszítik az adventi koszorút, zöld, sárga, kék, fehér, arany, ezüst, narancssárga és szinte bármilyen színű lehet. A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet.[1] A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak: Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit); zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény); Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet); Szűz Mária – aki megszülte a Fiút (öröm – rózsaszín gyertya).
Forrás:Wikipedia


 A szentcsalád-járás[1] a 20. század elejéről származó katolikus szokás. A hívek minden nap más házhoz visznek egy a Szent Családot ábrázoló képet, és e képnél imákat mondanak, s kisebb szertartásokat mutatnak be. A népszokás arról a bibliai eseményről emlékezik meg, amikor a gyermekét váró Szűz Mária és Szent József Betlehembe érvén szállást kerestek maguknak.
Forrás:Wikipedia

Megjegyzések

  1. Igen, számolunk, készülődünk, várakozunk. Én is elkészítettem az adventi koszorúmat, igaz egyszínű gyertyákkal, de szép lett.

    VálaszTörlés
  2. Megmutatod?
    Én nem vagyok ügyes,de elég sokan saját kezűleg készítik,esküszöm jövőre megpróbálkozom vele.ha csúnya lesz akkor is megmutatom.

    VálaszTörlés
  3. mellissina, jó, hogy így leírtad a gyertyák sorrendjét, én is pár éve tudtam meg, hogy harmadiknak gyújtjuk a rózsaszínt, de azt hogy melyiket miért azt mindig elfelejtem. Képzeld én ma készültem el a koszorúmmal, így utólag tudtam gyertyát gyújtani, és nagy örömömre, kaptam lila és rózsaszín gyertyát is!! :)

    VálaszTörlés
  4. Barbi!
    Örülök,hogy hasznos volt,bemásoltam a Wikipediáról.
    A gyertya szineket most talán megtudom jegyezni én is,ugyanis mindent elfelejtek.
    Jobb későn mint soha!!!:):):)
    Észre sem vesszük és már itt is van a Karácsony!!!::):)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése