Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska-receptesfüzetéből!!

Piroska receptesfüzetéből

Piroska receptesfüzetéből
nyár 2016.

2010. október 9., szombat

Barackos kevert sütemény!

Ez a sütemény,eredetileg,sárgabarackból készül.de nekem nem volt itthon sárgabarackos befőttem,igy ősziből készitettem,és feldaraboltam,hogy beteritse a masszát.igy sem rossz,de legközelebb megcsinálom sárgabarackból.Ezt a receptet egy magazinból néztem ki.Gyorsan akartam valamit délelőtt,ami nem nagyon macerás,elfogyott az almás.
Hozzávalók 10 szelethez:
13 dkg Ráma sütőmargarin,
12 dkg cukor,
3 tojás,
1 kk.sütőpor
15 dkg liszt+a tepsihez,
4 evőkanál tej,
5 dkg pörkölt,durvára vágott dió,nekem csak örölt volt,ezért is csinálom meg néhány nap múlva ismét.
Tetejére:
10-12 kisebb szem sárgabarack,vagy(50 dkg felezett sárgabarackbefőtt)
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 evőkanál porcukor.
Elkészités:A puha margarint a cukorral habosra keverjük,majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is.Először a sütőporral összeforgatott lisztet,majd a tejet,majd a durvára vágott diót keverjük bele.Egy kisebb tepsit margarinnal kikenünk,liszttel behintjük,a masszát egyenletesen belesimitjuk.2./A sárgabarackot megmossuk,félbevágjuk kimagozzuk (vagy a befőttet lecsepegtetjük),majd a gyümölcsöt a tésztára rakjuk,kicsit bele is nyomkodjuk,a fahéjjal összeforgatott porcukorral megszórjuk.180 fokon előmelegitett sütőben kb.40 percig sütjük.
Munka kb.30 perc,fogyasztható kb 1 óra múlva.nehézségi fok:könnyű.1 szelet 262 kcal.Szóval majdnem az csak mégsem.Sietnem kellett,mert várt a bemutató.Jó étvágyat!!!!
Posted by Picasa

2 megjegyzés:

  1. Szia Melli!!
    Én őszibarackkal is szívesen megkóstolnám, és egy szeletke almásat is kérhetnék mellé?:)

    VálaszTörlés
  2. kérhetnél,de már nincs,almás.a barackos még van.amikor megcsinálom sárgabarackkal küldöm.

    VálaszTörlés