Sárgarépás rakott karfiol.


A második fogás sárgarépás rakott karfiol:szintén a Fanny konyhája magazinból.délután már egyszer leirtam,de lefagyott a rendszer,és nem mentette,azt modtam juszt is leirom.Bár szerintem a recept hibás itt-ott,de ez csak a végén derült ki.

Hozzávalók:
60 dkg karfiol,
20 dkg sárgarépa,
1 zöldségleveskocka,
1 tojás,
3 dcl joghurt(vagy fele tejföl,fele joghurt)
10 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem,
só,őrölt fehér bors.

Elkészités:
A zöldségeket megtisztitjuk,megmossuk.A karfiolt rózsáira szedjük,a répát.felszeleteljük,és külön-külön mindkettőt sós,a leveskockával izesitett forró vizben roppanósra főzzük,majd leszűrjük,hideg vizzel leöblitjük.
Öszekeverjük a joghurtot a tojással,a petrezselyemmel,sóval,borssal.Hőálló tálba tesszük a lecsepegtetett karfiol felét,arra teritjük a lecsepegtetett répát,és végül a maradék karfiollal betakarjuk.Meglocsoljuk a tojásos joghurttal,tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
A karfiolt 200-fokra előmelegitett sütőben 10-15 percig sütjük.Amikor a sajt szépen megpirult a tetején,kivesszük és tálaljuk.
Amikor kivágtam egy kockát belőle akkor láttam,hogy nem tökéletes recept,igy feljavitottam,mascarponés,tejszines,tojásos,és sajtos öntettel,és újra sütöttem,de előtte felkevertem,és úgy öntöttem rá a masszát,alaposan megsütöttem.
Legközelebb ha elkészitem,köretnek készitem,és feldúsitom a tartalmát.
De ha valaki mégis megnézi,adhat ötletet.köszi.
Ez a kép az eredeti megoldás.

Megjegyzések

  1. Nagyon finomakat főztél ma. Szívesen ebédeltem volna nálatok. Puszillak Gizi

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gizike,de javitani kellett.puszi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése